Jahodové knedlíky z odpalovaného těsta recept

Top Recepty moučníky

Suroviny na recept

cukr
1 špetka sůl
50 g máslo
100 g máslo
2 ks žloutek
500 ml mléko
250 g hrubá mouka
300 g čerstvé jahody
150 g tvrdý tvaroh

Postup receptu

  1. Jahody očistíme, omyjeme a osušíme. Tvaroh nastrouháme najemno a máslo na polití necháme přepustit

  2. Připravíme si pálené těsto. Mléko s 50 g másla přivedeme k varu a pak do vařícího mléka naráz nasypeme mouku se špetkou soli. Pilně mícháme, dokud nevznikne hladký "knedlík", který se nechytá na stěny a dno nádoby. Takto připravenou hustou kaši necháme mírně zchladnout a pak do ní postupně zapracujeme jeden žloutek po druhém. Na pomoučněném válu těsto dobře propracujeme a vytvoříme váleček, ze kterého oddělujeme kousky těsta, které plníme jahodou

  3. Naplněné jahodové knedlíky z odpalovaného těsta vaříme zvolna ve vroucí vodě asi 6 - 8 minut. Záleží na velikosti knedlíků

  4. Uvařené jahodové knedlíky rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným tvarohem, cukrem a pokapeme máslem. Domácí jahodové knedlíky z odpalovaného těsta ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!