Jahodové knedlíky z odpalovaného těsta recept
Top Recepty moučníkySuroviny na recept
- cukr 1 špetka sůl 50 g máslo 100 g máslo 2 ks žloutek 500 ml mléko 250 g hrubá mouka 300 g čerstvé jahody 150 g tvrdý tvaroh
Postup Jahodové knedlíky z odpalovaného těsta
Postup receptu
-
Jahody očistíme, omyjeme a osušíme. Tvaroh nastrouháme najemno a máslo na polití necháme přepustit
Připravíme si pálené těsto. Mléko s 50 g másla přivedeme k varu a pak do vařícího mléka naráz nasypeme mouku se špetkou soli. Pilně mícháme, dokud nevznikne hladký "knedlík", který se nechytá na stěny a dno nádoby. Takto připravenou hustou kaši necháme mírně zchladnout a pak do ní postupně zapracujeme jeden žloutek po druhém. Na pomoučněném válu těsto dobře propracujeme a vytvoříme váleček, ze kterého oddělujeme kousky těsta, které plníme jahodou
Naplněné jahodové knedlíky z odpalovaného těsta vaříme zvolna ve vroucí vodě asi 6 - 8 minut. Záleží na velikosti knedlíků
Uvařené jahodové knedlíky rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným tvarohem, cukrem a pokapeme máslem. Domácí jahodové knedlíky z odpalovaného těsta ihned podáváme.