Jahodové marokánky recept

Top Recepty cukroví

Suroviny na recept

20 g máslo
100 g rozinky
100 g mandle
50 g cukr moučka
30 g hladká mouka
100 g vlašské ořechy
čokoládová poleva
1 kelímek smetana ke šlehání (250ml)
100 g kandované nebo sušené jahody

Postup receptu

  1. Mandle spaříme, oloupeme a usušené nasekáme spolu s vlašskými ořechy. Jahody překrájíme na čtvrtky

  2. Smetanu s cukrem a změklým máslem uvedeme do varu, vmícháme mouku a směs asi 2 - 3 minuty povaříme na hustou kaši. Vmícháme sekané mandle, ořechy, jahody i rozinky a důkladně promícháme. Směs necháme zcela vychladnout

  3. Na plech vyložený pečícím papírem klademe malé hromádky a tvarujeme je do menších kulatých placiček. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 - 25 minut na 175 °C. Ještě vlažné je z plechu opatrně sundáme

  4. Zcela vychladlé jahodové marokánky na rovné straně potřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou (čokoládou na vaření), klademe nenamazanou stranou na podnos a polevu necháme zaschnout

  5. Jahodové marokánky skladujeme v suchu a chladnu, kdy nám vydrží i měsíc.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!