Jahodové marokánky recept
Top Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 20 g máslo 100 g rozinky 100 g mandle 50 g cukr moučka 30 g hladká mouka 100 g vlašské ořechy čokoládová poleva 1 kelímek smetana ke šlehání (250ml) 100 g kandované nebo sušené jahody
Postup Jahodové marokánky
Postup receptu
-
Mandle spaříme, oloupeme a usušené nasekáme spolu s vlašskými ořechy. Jahody překrájíme na čtvrtky
Smetanu s cukrem a změklým máslem uvedeme do varu, vmícháme mouku a směs asi 2 - 3 minuty povaříme na hustou kaši. Vmícháme sekané mandle, ořechy, jahody i rozinky a důkladně promícháme. Směs necháme zcela vychladnout
Na plech vyložený pečícím papírem klademe malé hromádky a tvarujeme je do menších kulatých placiček. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 - 25 minut na 175 °C. Ještě vlažné je z plechu opatrně sundáme
Zcela vychladlé jahodové marokánky na rovné straně potřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou (čokoládou na vaření), klademe nenamazanou stranou na podnos a polevu necháme zaschnout
Jahodové marokánky skladujeme v suchu a chladnu, kdy nám vydrží i měsíc.