Jahodové řezy s želatinou recept

Top Recepty moučníky

Suroviny na recept

10 lžic olej
4 ks vejce
200 g máslo
10 lžic voda
0,5 balíčků prášek do pečiva
250 g jahody
máta
250 g cukr krupice
4 lžíce cukr moučka
250 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
smetana ke šlehání
1 plechovka jahodový kompot
mouka na vysypání
1 balíček jahodový pudinkový prášek
2 balíčky červená dortová želatina

Postup receptu

  1. Na krém slijeme šťávu z jahodového kompotu, rozmícháme v ní pudinkový prášek a uvaříme hustý pudink. Máslo s cukrem spolu vyšleháme a po částech zašleháme vychladlý pudink a rozmačkané jahody z kompotu. Hotový krém necháme v chladu

  2. Na přípravu korpusu si rozklepneme vejce a oddělíme žloutky do bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem a pak do nich zašleháme 10 lžic vlažné vody a oleje. Dále vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme sníh, který jsme si vyšlehali z bílků

  3. Hotové těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a pak korpus upečeme v předehřáté troubě

  4. Vychladlý piškotový korpus potřeme krémem. Nemáme-li rádi příliš mnoho krému, stačí jej vyhotovit v poloviční dávce. Na krém rozložíme nakrájené jahody a vše zalijeme želatinou nachystanou podle návodu na balení a necháme ztuhnout

  5. Jahodové řezy s želatinou podáváme chlazené a nakrájené na řezy, které můžeme ozdobit šlehačkou a lístky máty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!