Jahodové řezy s želatinou recept
Top Recepty moučníkySuroviny na recept
- 10 lžic olej 4 ks vejce 200 g máslo 10 lžic voda 0,5 balíčků prášek do pečiva 250 g jahody máta 250 g cukr krupice 4 lžíce cukr moučka 250 g polohrubá mouka tuk na vymazání smetana ke šlehání 1 plechovka jahodový kompot mouka na vysypání 1 balíček jahodový pudinkový prášek 2 balíčky červená dortová želatina
Postup Jahodové řezy s želatinou
Postup receptu
-
Na krém slijeme šťávu z jahodového kompotu, rozmícháme v ní pudinkový prášek a uvaříme hustý pudink. Máslo s cukrem spolu vyšleháme a po částech zašleháme vychladlý pudink a rozmačkané jahody z kompotu. Hotový krém necháme v chladu
Na přípravu korpusu si rozklepneme vejce a oddělíme žloutky do bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem a pak do nich zašleháme 10 lžic vlažné vody a oleje. Dále vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme sníh, který jsme si vyšlehali z bílků
Hotové těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a pak korpus upečeme v předehřáté troubě
Vychladlý piškotový korpus potřeme krémem. Nemáme-li rádi příliš mnoho krému, stačí jej vyhotovit v poloviční dávce. Na krém rozložíme nakrájené jahody a vše zalijeme želatinou nachystanou podle návodu na balení a necháme ztuhnout
Jahodové řezy s želatinou podáváme chlazené a nakrájené na řezy, které můžeme ozdobit šlehačkou a lístky máty.