Jahodovo-tvarohový dort recept
Top Recepty moučníkySuroviny na recept
- 6 lžic cukr 1 ks vejce 4 ks žloutek 500 ml voda 4 ks bílek 1 lžička prášek do pečiva 500 g jahody 50 g cukr moučka 130 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 200 g hladká mouka 500 g měkký tvaroh 50 g rozpuštěné máslo 100 g změklé máslo 2 balíčky červené želé
Postup Jahodovo-tvarohový dort
Postup receptu
-
Hladkou mouku, kypřící prášek, moučkový cukr, vejce a změklé máslo vypracujeme na těsto. Ze 2/3 vyválíme plát a vyplníme jím vymazané dno dortové formy. Ze zbylého těsta vytvoříme okraj asi 4 cm vysoký
Tvaroh moučkový cukr, vanilkový cukr, žloutky a máslo promícháme. Z bílků vyšleháme sníh a lehce ho vmícháme do tvarohové směsi. Náplň rovnoměrně rozlijeme na těsto a pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut na 160 °C
Upečený a vychladlý dort pokryjeme plátky jahod a uložíme do chladu. Želé připravíme podle návodu a jahody jím zalijeme
Jahodovo-tvarohový dort necháváme chladit asi 3 - 4 hodiny, poté odstraníme okraj formy a servírujeme.