Jahody podle starého receptáře

Top Recepty Zavařeniny

Suroviny na recept

5 kg jahod
1 l vody
800-1000 g cukru krupice
10 g kyseliny citronové
rum

Postup receptu

  1. Přebrané a omyté jahody dáme do mísy a přelijeme je vřelým nálevem, který si svaříme z vody, cukru a kyseliny citronové.

  2. Přikryjeme pergamenem nebo plastovou podložkou a zatížíme poklicí, aby neplavaly.

  3. Necháme stát v chladu do druhého dne.

  4. Druhý den je děrovanou naběračkou bez nálevu narovnáme do řádně vymytých sklenic.

  5. Poté je znovu zalijeme horkým a převařeným roztokem, ve kterém byly v předešlém dni.

  6. Sterilujeme při 80-85-ti °C 15-20 minut, podle velikosti sklenic.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!