Jarní polévka z medvědího česneku recept

Top Recepty

Suroviny na recept

4 ks brambory
100 ml smetana
1 l voda
1 svazek medvědí česnek
1 kostka zeleninový bujon bio
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
muškátový oříšek

Postup receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a dáme vařit s kostkou bio zeleninového bujonu.

  2. Listy medvědího česneku důkladně opláchneme, okrájíme stonky a lístky nakrájíme na malé kousky.

  3. Když máme brambory téměř měkké, přidáme česnek a krátce povaříme. Obsah pečlivě rozmixujeme pomocí tyčového mixéru na hladký krém. Nakonec polévku doplníme smetanou, osolíme, opepříme a přidáme také špetku muškátového oříšku. Polévku z medvědího česneku ještě krátce prohřejeme.

  4. Jarní polévku z medvědího česneku podáváme s opečenou bagetkou, případně doplníme krutony.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!