Játra z laně na víně a zelenině recept

Top Recepty Pokrmy z vnitřností

Suroviny na recept

1 kg jater z laně
4 cibule
250 g špeku
2 dl červeného vína
250 g zeleniny pod svíčkovou (může být mražená)
100 g másla
1 l hovězího vývaru
případně na zahuštění hotovou tmavou jíšku
koření na divočinu
kmín
sůl
pepř

Postup receptu

  1. Játra očistíme, nakrájíme na kousky a řádně propláchneme. Špek a cibuli nakrájíme na drobno.

  2. Do kastrolu dáme vyškvařit nakrájený špek, přidáme cibuli a necháme trochu zhnědnout. Přidáme nakrájená játra a necháme je zatáhnout. Na másle orestujeme zeleninu a přidáme ji do hrnce. Vše zalijeme vínem, vývarem a dusíme do měkka.

  3. Nakonec dochutíme kořením (koření na divočinu, sůl, pepř a kmín přidáme až na konec vaření). Kastrol s játry stáhneme ze sporáku (játra by mohla ztvrdnout). Přílohy: rýže, brambory, knedlíky. Játra nakonec ozdobíme nakrájenou cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!