Jednoduchý jelení guláš recept
Top ReceptySuroviny na recept
- 50 dkg cibule 50 dkg jelení plec podle chuti česnek sůl vývar majoránka kmín vegeta rajský protlak mletá sladká paprika mletá pálivá paprika koření na divočinu podle potřeby olej
Postup Jednoduchý jelení guláš recept
Postup receptu
-
Očistíme a nakrájíme cibuli. Nakrájíme maso na větší kostky. Osolíme, opepříme, přidáme vegetu a koření na divočinu. Maso můžeme nechat do druhého dne naložené.
Druhý den rozpálíme sádlo (olej) a opražíme cibuli. Přidáme maso, orestujeme ho a zaprášíme paprikou, podle chuti sladkou i pálivou, Osmahneme a zalijeme polotmavým pivem, dolijeme vodou, přidáme masox, nebo místo vody už hotový vývar. Přidáme ještě rajský protlak, bobkový list, kmín a dáme vařit. Dusíme, až maso změkne. Pak přidáme česnek, majoránku a jelení guláš podle potřeby zahustíme.
Jednoduchý jelení guláš doporučuji podávat s houskovým knedlíkem nebo čerstvým pečivem a skleničkou piva.