Jednoduchý jelení guláš recept

Top Recepty

Suroviny na recept

50 dkg cibule
50 dkg jelení plec
podle chuti
česnek
sůl
vývar
majoránka
kmín
vegeta
rajský protlak
mletá sladká paprika
mletá pálivá paprika
koření na divočinu
podle potřeby
olej

Postup receptu

  1. Očistíme a nakrájíme cibuli. Nakrájíme maso na větší kostky. Osolíme, opepříme, přidáme vegetu a koření na divočinu. Maso můžeme nechat do druhého dne naložené.

  2. Druhý den rozpálíme sádlo (olej) a opražíme cibuli. Přidáme maso, orestujeme ho a zaprášíme paprikou, podle chuti sladkou i pálivou, Osmahneme a zalijeme polotmavým pivem, dolijeme vodou, přidáme masox, nebo místo vody už hotový vývar. Přidáme ještě rajský protlak, bobkový list, kmín a dáme vařit. Dusíme, až maso změkne. Pak přidáme česnek, majoránku a jelení guláš podle potřeby zahustíme.

  3. Jednoduchý jelení guláš doporučuji podávat s houskovým knedlíkem nebo čerstvým pečivem a skleničkou piva.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!