Jednoduchý zapečený lilek recept

Top Recepty Zeleninová jídla

Suroviny na recept

3 ks baklažány - lilky
2 lžíce oleje
1 cibule
1 rajče
1 čerstvá paprika
sůl
petržel (ňať)
libeček (ňať)
špetka černého koření
2 vejce
150 g uzený sýr
3 stroužky česneku (na vymazaní - kdo má rád)

Postup receptu

  1. Baklažány po dĺžke prekrojíme, vydlabeme. Vzniklé lodičky mierne nasolíme, necháme odstáť, tak isto dužinu, ktorú sme pokrájali.

  2. Na oleji speníme cibuľu, pridáme pokrájanú a mierne vytlačenú (z tekutiny) dužinu, drobne pokrájanú papriku a paradajku, na panvici necháme zmes zmäknúť, koreníme. Po vychladnutí zmesi pridáme údený nastrúhaný syr a vajcia, libeček a petržlenovú vňať, všetko zmiešame - prípadne dosolíme - opatrne, baklažán sme solili a syr je tiež slaný.

  3. Lodičky baklažánu zbavíme vypotenej tekutiny, vytrieme pretlačeným cesnakom. Naplníme zmesou a dáme do rúry na cca 40 minút, pečieme pri 180-200°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!