Jemné drůbeží karbanátky recept

Top Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
sůl
2 ks vejce
1/4 lžičky majoránka
1 ks šalotka
1 hrneček hladká mouka
150 ml bílý jogurt
1 hrnek strouhaná houska
3 špetky mletý černý pepř
500 g mleté drůbeží maso

Postup receptu

  1. Mleté drůbeží maso vložíme do mísy a promícháme s bílým jogurtem a solí. Směs vložíme do lednice a necháme asi 30 minut v chladu odpočinout, aby bylo šťavnatější. Mezitím oloupeme šalotku, kterou nasekáme na velmi jemné kousky a oloupané stroužky česneku prolisujeme

  2. Odležené maso promícháme s šalotkou, prolisovaným česnekem, mletým černým pepřem a drhnutou majoránkou. Masovou směs dobře propracujeme a poté mokrýma rukama vytvarujeme karbanátky, které postupně obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance

  3. Drůbeží karbanátky zvolna usmažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova a necháme na ubrousku okapat

  4. Jemné drůbeží karbanátky podáváme se smetanovým špenátem a vařeným bramborem jako hlavní chod. Karbanátky chunají i za studena jako chuťovka, třeba s hořčicí, cibulkou a pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!