Jemné drůbeží karbanátky recept
Top Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek olej sůl 2 ks vejce 1/4 lžičky majoránka 1 ks šalotka 1 hrneček hladká mouka 150 ml bílý jogurt 1 hrnek strouhaná houska 3 špetky mletý černý pepř 500 g mleté drůbeží maso
Postup Jemné drůbeží karbanátky
Postup receptu
-
Mleté drůbeží maso vložíme do mísy a promícháme s bílým jogurtem a solí. Směs vložíme do lednice a necháme asi 30 minut v chladu odpočinout, aby bylo šťavnatější. Mezitím oloupeme šalotku, kterou nasekáme na velmi jemné kousky a oloupané stroužky česneku prolisujeme
Odležené maso promícháme s šalotkou, prolisovaným česnekem, mletým černým pepřem a drhnutou majoránkou. Masovou směs dobře propracujeme a poté mokrýma rukama vytvarujeme karbanátky, které postupně obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance
Drůbeží karbanátky zvolna usmažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova a necháme na ubrousku okapat
Jemné drůbeží karbanátky podáváme se smetanovým špenátem a vařeným bramborem jako hlavní chod. Karbanátky chunají i za studena jako chuťovka, třeba s hořčicí, cibulkou a pečivem.