Jemné dušené vepřové a králičí maso na zelenině podle italského receptu

Top Recepty Jiné maso

Suroviny na recept

3 větší mrkve
2-3 řapíkaté celery
1 plechovka rajčat 425 ml
2-3 lžíce olivového oleje
3 červené cibule (nakrájené na tenké plátky)
6 stroužků česneku
6 vepřových kotlet
2 králičí stehna
sůl
pepř
cukr
nové koření
bobkový list
1 malý rajský protlak
3 PL olivového oleje
hladká mouka na poprášení masa
150-200 ml masového vývaru (lze nahradit vodou)
200 ml suchého červeného vína
+ 500 g libovolných těstovin

Postup receptu

  1. Mrkve oloupeme, celer očistíme. Obojí omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky.Rajčátka necháme okapat, šťávu zachytíme a rajčátka si rozkrájíme také na menší kousky.

  2. Cibule oloupeme a nakrájíme na plátky.

  3. Oba druhy masa omyjeme a osušíme kuchyňským papírem.

  4. Kotletky si kolem dokola 2-3 x nařízneme.

  5. Maso osolíme a opepříme a poprášíme hladkou moukou, přebytečnou mouku oklepneme.

  6. Na pánvi rozehřejeme olej, všechno maso v něm zprudka opečeme na dobu cca 3-4 minut z obou stran a poté vyndáme na připravený talíř.

  7. Ve výpeku podusíme na plátky pokrájenou cibuli, oloupaný půlený česnek.

  8. Přidáme pak zeleninu, pokrájená rajčátka, cukr, rajčatový protlak. Vše dobře promícháme a krátce podusíme.

  9. Směs zalijeme zachycenou rajčatovou šťávou a vínem, přidáme koření a přivedeme k varu a po chvíli vmícháme i masový vývar.

  10. Tuto vznikou směs ze zeleniny nalijeme do pekáčku a poklademe na ni plátky masa. Přikryjeme druhým pekáčkem a dusíme v předehřáté troubě na 180(200)°C na cca 90 minut, jednou obrátíme a podle potřeby podléváme vývarem. Na konci vyndáme bobkový list,nové koření a ještě vše podle potřeby dochutíme.

  11. Uvaříme si těstoviny podle návodu a pak již podáváme s dušeným masem a vzniklou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!

Top Recepty online - Recepty z kategorie: Jemné dušené vepřové a králičí maso na zelenině podle italského receptu, jednoduchý recept Jemné dušené vepřové a králičí maso na zelenině podle italského receptu, recept Jemné dušené vepřové a králičí maso na zelenině podle italského receptu, recept Jemné dušené vepřové a králičí maso na zelenině podle italského receptu, Jemné dušené vepřové a králičí maso na zelenině podle italského receptu recept, recepty, recepty online, online recepty, recept, vaření, kuchařka, nové recepty, nejlepší recepty, recepty moučníky, jednoduché recepty recepty oběd, top recepty, vaření recepty, nejlepší recepty na oběd, kniha receptů, recepty z masa, zdravé recepty, vaření, toprecepty nové recepty lidl recepty, prima recepty, kaufland recepty, albert recepty, tesco recepty, pohlreich recepty, babicoby dobroty recepty, babicoby dobroty recepty, pro ženy recepty, globus recepty, penny recepty, super recepty, blesk recepty, kuchyne lidlu recepty, roman paulus recepty, billa recepty, nové recepty, vaříme zdravě a chutně, levné recepty, vánoční recepty, velikonoční recepty, letní recepty, zimní recepty, halloween recepty, recepty na dorty, rychlý recept jemné, jemné dušené vepřové a králičí maso na zelenině podle italského receptu, jiné maso, recepty, recepty online, online recepty, recept, vaření, kuchařka, prima recepty, pečení, zavařování, receptář apetit recepty