Jemné jahodové suflé recept

Top Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
40 g máslo
180 ml mléko
200 g jahody
50 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
10 ml tuk na vymazání
1 lžíce hrubá mouka na vysypání
50 g kukuřičná moučka

Postup receptu

  1. Mléko smícháme s kukuřičnou moučkou a za stálého míchání převedeme do varu. Necháme vychladnout. Do hmoty vmícháme máslo, žloutky, vanilkový i moučkový cukr. Umícháme dohladka. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka vmícháme do hmoty.

  2. Směs vlijeme do vymazané a moukou vysypané zapékací mísy a poklademe na plátky nakrájenými jahodami. Ještě než začneme jahody pokládat na těsto, můžeme je zespoda namáčet v mouce, aby se nepropadaly.

  3. Jemné jahodové suflé pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!