Jemné jahodové suflé recept
Top ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 40 g máslo 180 ml mléko 200 g jahody 50 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 10 ml tuk na vymazání 1 lžíce hrubá mouka na vysypání 50 g kukuřičná moučka
Postup Jemné jahodové suflé recept
Postup receptu
-
Mléko smícháme s kukuřičnou moučkou a za stálého míchání převedeme do varu. Necháme vychladnout. Do hmoty vmícháme máslo, žloutky, vanilkový i moučkový cukr. Umícháme dohladka. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka vmícháme do hmoty.
Směs vlijeme do vymazané a moukou vysypané zapékací mísy a poklademe na plátky nakrájenými jahodami. Ještě než začneme jahody pokládat na těsto, můžeme je zespoda namáčet v mouce, aby se nepropadaly.
Jemné jahodové suflé pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut.