Jemné karboše od Renuše recept
Top Recepty Mleté masoSuroviny na recept
- 0,5 kg mletého vepřového masa
- sáček drcené sóji kterou si rozdrtíme na prach
- 3 vejce
- česnek
- sůl
- pepř
- majoránka
- na zahuštění strouhanka
Postup Jemné karboše od Renuše
Postup receptu
-
Sóju (podrcenou) si dáme do mísy, přidáme lžičku vegety nebo podobného koření a zalijeme horkou vodou asi tak 0,5 cm nad sóju a necháme odležet cca 1 hodinu, pokud je potřeba, tak malinko vody přidáme (musí nám vzniknout řidší kašička).
Poté smícháme maso, soju i s vodou a kořením a zahustíme strouhankou do takové konzistence, aby nám šly vytvarovat karbanátky. Na jemně vymazaný plech je naskládáme a dáme péct do trouby. Mírně podle potřeby podléváme vodou.