Jemné karboše od Renuše recept

Top Recepty Mleté maso

Suroviny na recept

0,5 kg mletého vepřového masa
sáček drcené sóji kterou si rozdrtíme na prach
3 vejce
česnek
sůl
pepř
majoránka
na zahuštění strouhanka

Postup receptu

  1. Sóju (podrcenou) si dáme do mísy, přidáme lžičku vegety nebo podobného koření a zalijeme horkou vodou asi tak 0,5 cm nad sóju a necháme odležet cca 1 hodinu, pokud je potřeba, tak malinko vody přidáme (musí nám vzniknout řidší kašička).

  2. Poté smícháme maso, soju i s vodou a kořením a zahustíme strouhankou do takové konzistence, aby nám šly vytvarovat karbanátky. Na jemně vymazaný plech je naskládáme a dáme péct do trouby. Mírně podle potřeby podléváme vodou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!