Jemné tvarohové řezy s ovocem recept

Top Recepty

Suroviny na recept

těsto
6 ks vejce
120 g cukr krupice
120 g polohrubá mouka
0 lžiček kypřící prášek do pečiva
krém
3 lžíce cukr moučka
200 g zakysaná smetana
1 kelímek smetana ke šlehání
250 g měkký tvaroh
1 balení želatinový ztužovač
podle chuti
ovoce

Postup receptu

  1. Nejprve ušleháme žloutky s cukrem, poté ušleháme sníh z bílků a smícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva. Do žloutkové směsi postupně přidáváme sníh a mouku.

  2. Připravené těsto vylijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný pekáč, pečeme při 180 °C cca 18 minut a stav upečení kontrolujeme špejlí.

  3. Na krém smícháme tvaroh se zakysanou smetanou a cukrem, poté postupně vmícháme ušlehanou šlehačku a nakonec podle návodu želatinový ztužovač.

  4. Krém navrstvíme na vychladlý korpus a necháme ztuhnout v lednici. Ovoce pokládáme na korpus nebo vmícháváme do poloviny krému. Lze použít ovoce čerstvé či kompotované a lze jej i rozmixovat a vmíchat do krému. Ozdobení záleží na fantazii.

  5. Jemné tvarohové řezy s ovocem podáváme jako osvěžující moučník ke svačině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!