Jemný brokolicový krém s bryndzovými kuličkami recept

Top Recepty Polévky

Suroviny na recept

1 brokolice (cca 500 g)
50 g hladké mouky
50 g másla
1 litr zeleninového vývaru
200 ml smetany
100 g bryndzy
sladká mletá paprika
sůl

Postup receptu

  1. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, rozředíme chladným zeleninovým vývarem (může být z kostky), velmi mírně osolíme, prošleháme, přivedeme k varu, vložíme omyté růžičky brokolice a vaříme 20 minut.

  2. Necháme polévku trochu zchladnout, rozmixujeme a zjemníme smetanou.

  3. Bryndzu promícháme s paprikou a uděláme malé kuličky, které si každý strávník přidá na talíř do polévky, která tím získá lehce pikantní chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!