Johančina mrkvová polévka recept
Top ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce máslo celer 1 l voda 1 dl voda 3 ks mrkev 1 ks petržel 3 lžíce krupice podle chuti 1 stroužek česnek sůl drcený kmín mletý černý pepř 1 kostka zeleninový bujon na ozdobu 2 lžíce sekané bylinky
Postup Johančina mrkvová polévka recept
Postup receptu
-
Mrkev, petržel i celer očistíme a jemně vše nastrouháme. Množství celeru by mělo být stejné jako množství petržele. Česnek oloupeme a prolisujeme.
Máslo rozpustíme a nastrouhanou zeleninu, kterou posypeme drceným kmínem na něm smažíme tak dlouho, dokud mrkev nepustí do másla červenou barvu. Poté přilijeme vodu, přidáme bujon a vaříme doměkka.
V polovině šálku studené vody rozmícháme krupici a tu přilijeme do téměř hotové polévky. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a krátce povaříme.
Johančinu mrkvovou polévku podáváme sypanou čerstvými bylinkami.