Johančina mrkvová polévka recept

Top Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce máslo
celer
1 l voda
1 dl voda
3 ks mrkev
1 ks petržel
3 lžíce krupice
podle chuti
1 stroužek česnek
sůl
drcený kmín
mletý černý pepř
1 kostka zeleninový bujon
na ozdobu
2 lžíce sekané bylinky

Postup receptu

  1. Mrkev, petržel i celer očistíme a jemně vše nastrouháme. Množství celeru by mělo být stejné jako množství petržele. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  2. Máslo rozpustíme a nastrouhanou zeleninu, kterou posypeme drceným kmínem na něm smažíme tak dlouho, dokud mrkev nepustí do másla červenou barvu. Poté přilijeme vodu, přidáme bujon a vaříme doměkka.

  3. V polovině šálku studené vody rozmícháme krupici a tu přilijeme do téměř hotové polévky. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a krátce povaříme.

  4. Johančinu mrkvovou polévku podáváme sypanou čerstvými bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!

Alternativy k tomuto receptu