Kachna s brambůrky recept

Top Recepty Drůbeží maso

Suroviny na recept

1 kachna popř. husokačena
brambory
kmín
sůl
trochu vepřového sádla

Postup receptu

  1. Kachnu očistíme a potřeme solí a kmínem, necháme odležet přes noc (moje babička potírala kachnu cukrovou vodou a také byla báječná). Dáme péci na mřížku na max, aby se vypekl tuk, ale krátce.

  2. Teplotu ztlumíme a pečeme naporcovanou kachnu cca tři hodiny při 150°C, občas podléváme. Mezitím si oloupeme menší brambory a dáme je vařit do osolené vody s kmínem, scedíme a necháme vychladnout.

  3. V momentě, kdy je kachna téměř hotová přidáme do výpeku brambory a pečeme asi 30 minut za občasného promíchání, na posledních 5 minut pustíme gril.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!