Kachní prsa se zázvorovo - pomerančovou omáčkou recept
Top Recepty Drůbeží masoSuroviny na recept
- 2 kachní prsa (s kůží)
- sůl
- Na omáčku:
- 2 lžíce pomerančovo - zázvorové marmelády
- 2 lžíce ústřicové omáčky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce rýžového vína (nebo suchého sherry)
- 1 lžička zázvoru (nastrouhaného)
- 1 stroužek česneku
- škrob
- voda (na rozmíchání)
Postup Kachní prsa se zázvorovo - pomerančovou omáčkou
Postup receptu
-
Kůži na prsou nařežeme do mřížky, osolíme, položíme na mřížku do pekáče kůží nahoru a vložíme do rozpálené trouby na 220 C. Pečeme z obou stran, dohromady cca 12 minut. Nakonec přepneme na gril a kůži dopečeme dokřupava. Všechen přebytečný tuk zůstane v pekáčku.
Mezitím připravíme omáčku ze všech tekutých surovin, vlijeme do pánve, přidáme nastrouhaný zázvor a česnek, prohřejeme a přilijeme vodu se škrobem. Promícháme, prohřejeme. Maso nakrájíme na tenké plátky a vložíme do omáčky a hojně omáčkou obalíme. Pokud je potřeba, ještě zahřejeme.