Kančí kýta na žampionech recept

Top Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

30 dkg slanina
1/2 hrnku olej
1 lžička sůl
2 lžíce máslo
3 ks cibule
1 lžička kmín
1 snítka tymián
30 dkg žampiony
3 lžíce hladká mouka
1 lžička mletá paprika
5 kuliček celý pepř
350 - 500 g kančí kýta

Postup receptu

  1. Maso opláchneme, zbavíme tuku a blan. Dobře osolíme a na rozpáleném oleji po obou stranách zprudka opečeme, poté vyndáme a dáme stranou. Ve výpeku orestujeme kostky slaniny, přidáme cibuli a smažíme dorůžova, poté přidáme mletou sladkou papriku a zalijeme vývarem. Vložíme zpět maso, celý pepř, snítku tymiánu či rozmarýnu a přiklopíme poklicí. Kančí kýtu necháme dusit doměkka. Podle potřeby podléváme, maso obrátíme

  2. Poté maso vyndáme, šťávu necháme vydusit, zaprášíme moukou, osmahneme a dobře povaříme, šťávu poté přecedíme

  3. Mezitím si očistíme a nakrájíme žampiony na plátky, na kousku másla je podusíme se solí a kmínem. Maso a podušené žampiony pak vložíme zpět do hotové omáčky a ještě krátce povaříme

  4. Kančí kýtu na žampionech servírujeme s bramborovými plackami nebo s bramboráčky, ale hodí se různé další typy příloh - třeba karlovarský knedlík, bramborové pyré, rýže, grilovaná zelenina apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!