Kančí kýta na žampionech recept
Top Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 30 dkg slanina 1/2 hrnku olej 1 lžička sůl 2 lžíce máslo 3 ks cibule 1 lžička kmín 1 snítka tymián 30 dkg žampiony 3 lžíce hladká mouka 1 lžička mletá paprika 5 kuliček celý pepř 350 - 500 g kančí kýta
Postup Kančí kýta na žampionech
Postup receptu
-
Maso opláchneme, zbavíme tuku a blan. Dobře osolíme a na rozpáleném oleji po obou stranách zprudka opečeme, poté vyndáme a dáme stranou. Ve výpeku orestujeme kostky slaniny, přidáme cibuli a smažíme dorůžova, poté přidáme mletou sladkou papriku a zalijeme vývarem. Vložíme zpět maso, celý pepř, snítku tymiánu či rozmarýnu a přiklopíme poklicí. Kančí kýtu necháme dusit doměkka. Podle potřeby podléváme, maso obrátíme
Poté maso vyndáme, šťávu necháme vydusit, zaprášíme moukou, osmahneme a dobře povaříme, šťávu poté přecedíme
Mezitím si očistíme a nakrájíme žampiony na plátky, na kousku másla je podusíme se solí a kmínem. Maso a podušené žampiony pak vložíme zpět do hotové omáčky a ještě krátce povaříme
Kančí kýtu na žampionech servírujeme s bramborovými plackami nebo s bramboráčky, ale hodí se různé další typy příloh - třeba karlovarský knedlík, bramborové pyré, rýže, grilovaná zelenina apod.