Kapustnice pro dva recept

Top Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 špetka sůl
1 lžíce máslo
1 lžíce sádlo
2 dl voda
1 ks menší cibule
250 g kyselé zelí
0 dl smetana na vaření
50 g moravské uzené
podle chuti
cukr
kmín
podle potřeby
hladká mouka

Postup receptu

  1. Nejdříve uděláme cibulovou zápražku z másla, sádla, nadrobno nasekané cibule, uzeného a mouky.

  2. Mezitím v jiném hrnci necháme dusit scezenou kapustu (zelí) s vodou, doba přípravy trvá asi 30 minut. Potom dochutíme solí, kmínem a cukrem. Vlijeme smetanu, rozetřený česnek a vmícháme zápražkovou směs. Pořádně promícháme, necháme bez plamene přikryté 30 minut prosáknout chutě a vůně do sebe, až potom znova dáme vařit a jen mírně 5 minut při stálém míchání převaříme.

  3. Kapustnici pro dva podáváme s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!