Kapustová polévka s vinnou klobásou recept

Top Recepty Polévky

Suroviny na recept

250 g kapusty
1 cibule
máslo nebo olej
1 plnější lžička mleté papriky
2 stroužky česneku
1 lžíce hladké mouky
1 větší brambora
150-200 g vinné klobásy
pepř mletý dle chuti
drcený kmín dle chuti
sůl
petrželová nebo celerová nať
cca 1 l vývaru

Postup receptu

  1. Na kousku másla osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme na nudličky pokrájenou kapustu a smažíme do jejího povadnutí, přidáme nastrouhaný česnek, mletou sladkou papriku, hladkou mouku a vše za častého míchání ještě krátce osmažíme.

  2. Přidáme na kostičky pokrájenou větší bramboru, přilijeme cca litr vývaru a dochutíme solí, pepřem a kmínem dle chuti. Vaříme do změknutí brambor a kapusty, nakonec v polévce krátce povaříme nočky z vinné klobásy, které příborovým nožem vytlačíme na prkénku ze střívka rovnou do polévky.

  3. Nakonec vmícháme trošku jemně nasekané petrželové nebo celerové natě, případně majoránky a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!