Karbanátky ve smetanové omáčce recept

Top Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce máslo
5 lžic strouhanka
125 ml smetana
bílý pepř
2 lžíce sekaná petrželka
400 g mleté hovězí maso
omáčka
1 lžíce mouka hladká
250 ml zakysaná smetana
1 lžíce paprika sladká

Postup receptu

  1. Z mletého masa, strouhanky, 1 lžíce petrželky vypracujeme hmotu, kterou osolíme a opepříme. Z této hmoty vytvoříme karbanátky, které vlhkou rukou vytvarujeme.

  2. Na středně prohřáté pánvi zpěníme máslo, na kterém placičky z obou stran opečeme dozlatova. Nemusí být zcela upečené, dojdou v omáčce.

  3. Maso vyjmeme, přikryjeme na talíři a do vypečeného tuku přidáme mouku, papriku, dobře promícháme a zalijeme smetanou. Necháme přejít varem a dle chuti dosolíme a opepříme.

  4. Karbanátky vložíme zpátky do omáčky a na mírném ohni podusíme.

  5. Hotové ozdobíme petrželkou a podáváme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!