Kari omáčka z vepřové konzervy ke špagetám recept
Top Recepty OmáčkySuroviny na recept
- 1 vepřové selské maso v konzervě
- 1 střední cibule
- 4 vejce uvařená natvrdo
- 2 větší kyselé okurky
- trošku oleje
- sůl
- pepř
- kari koření
- jíška (já používám instatní)
- 1 zeleninový masox
- 1/2-3/4 litru vody
Postup Kari omáčka z vepřové konzervy ke špagetám
Postup receptu
-
Na trošce oleje zpěníme cibulku. Na cibulku přidáme rozmačkané vepřové maso z konzervy, osolíme, opepříme, přidáme kari a chvilku orestujeme. Zalejeme 1/2 až 3/4 litrem masoxového vývaru, přisypeme na drobné kousky nakrájené okurky a krátce povaříme.
Na konec přidáme nadrobno nakrájená vejce na tvrdo, která nám omáčku zahustí, pokud by byla omáčka moc řídká, přihustíme instantní světlou jíškou. Provaříme tak 2 minuty a máme hotovo.