Karlovarský knedlík s petrželovou natí recept

Top Recepty přílohy

Suroviny na recept

olej
sůl
2 ks vejce
0,3 l mléko
1 lžička cukr krupice
10 ks rohlík
1 hrst petrželová nať

Postup receptu

  1. Připravíme si mísu, do které nakrájíme rohlíky na kostičky. Zalijeme mlékem, přibližně 0,3 l. Rohlíky nesmí být moc mokré, ani suché. Přidáme cukr, sůl a nasekanou petrželovou nať. Vezmeme vejce a oddělíme si žloutky od bílků. Žloutky přidáme k rohlíkům a z bílků vyšleháme sníh, který nakonec vmícháme do směsi

  2. Připravíme si 2 klasické látkové utěrky, namočíme je ve studené vodě a potřeme trochou oleje. Těsto rozdělíme na půl a do těchto utěrek zabalíme 2 šišky. Z obou stran uvážeme provázkem

  3. Zabalené knedlíky vaříme 25 minut ve vroucí vodě přiklopené pokličkou. Po 12 minutách knedlíky otáčíme. Po uplynutí času knedlíky vyndáme a nakrájíme. Já krájím nití, aby se knedlíky nezmáčkly

  4. Karlovarský knedlík s petrželovou natí podáváme podle chuti k různým omáčkám a masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!