Kavarma recept

Top Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 ks rajčata
300 g pórek
1 ks petržel
2 g saturejka
3 listy bobkový list
2 dl bílé víno
1 ks červená paprika
300 g kuřecí maso
1 ks pálivá paprika
100 g tvrdý sýr
tuk na smažení
8 kuliček celý černý pepř
1 ks bílá paprika

Postup receptu

  1. Kuřecí či libové vepřové maso omyjeme, očistíme a rozkrájíme na cca dvacet kousků. Maso lehce osmažíme v horkém tuku

  2. Zeleninu očistíme. Pórek nakrájíme na kousky a vsypeme k masu. Přilijeme trochu vody, osolíme a dusíme do poloměkka. Poté přidáme bobkový list, na větší kousky nakrájený petrželový kořen, papriky a rajčata. Do hrnce přilijeme víno, přidáme saturejku, pepř a znovu trochu vody. Podusíme

  3. Když je maso skoro měkké, rozdělíme ho do dvou zapékacích misek, vydušenou zeleninu zamícháme, rozdělíme také do misek, opět zamícháme a necháme propéct ve vyhřáté troubě

  4. Kavarma podáváme v zapékacích miskách, s bílým chlebem a sypeme sýrem

  5. Poznámka: Pórek lze nahradit klasickou cibulí. Pálivou papriku můžeme nahradit třemi naloženými feferonkami. Rajčata lze nahradit rajským protlakem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!

Alternativy k tomuto receptu