Kavarma recept
Top Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 4 ks rajčata 300 g pórek 1 ks petržel 2 g saturejka 3 listy bobkový list 2 dl bílé víno 1 ks červená paprika 300 g kuřecí maso 1 ks pálivá paprika 100 g tvrdý sýr tuk na smažení 8 kuliček celý černý pepř 1 ks bílá paprika
Postup Kavarma
Postup receptu
-
Kuřecí či libové vepřové maso omyjeme, očistíme a rozkrájíme na cca dvacet kousků. Maso lehce osmažíme v horkém tuku
Zeleninu očistíme. Pórek nakrájíme na kousky a vsypeme k masu. Přilijeme trochu vody, osolíme a dusíme do poloměkka. Poté přidáme bobkový list, na větší kousky nakrájený petrželový kořen, papriky a rajčata. Do hrnce přilijeme víno, přidáme saturejku, pepř a znovu trochu vody. Podusíme
Když je maso skoro měkké, rozdělíme ho do dvou zapékacích misek, vydušenou zeleninu zamícháme, rozdělíme také do misek, opět zamícháme a necháme propéct ve vyhřáté troubě
Kavarma podáváme v zapékacích miskách, s bílým chlebem a sypeme sýrem
Poznámka: Pórek lze nahradit klasickou cibulí. Pálivou papriku můžeme nahradit třemi naloženými feferonkami. Rajčata lze nahradit rajským protlakem.