Kefírový moučník recept

Top Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 dl olej
2 ks vejce
2 lžíce kakao
20 dkg cukr krystal
1 balíček vanilkový cukr
35 dkg polohrubá mouka
1 lžička jedlá soda
500 ml kefír (podmáslí)
krém
cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
250 g měkký tvaroh
1 lžička vanilkový pudink
poleva
čokoládová poleva

Postup receptu

  1. Nejdříve smícháme všechny sypké ingredience, pak přidáme vejce, olej a kefír. Vymícháme hladké řídké těsto. Troubu předehřejeme na asi 180 °C.

  2. Hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Klidně můžeme použít pečící papír. Na plech vlijeme těsto, rovnoměrně jej rozetřeme a dáme péct. Pečeme přibližně 20 minut.

  3. Mezitím připravíme krém. Smícháme měkký tvaroh se žloutkem, lžičkou pudinkového prášku (nemusí být), lžičkou vanilkového cukru a moučkovým cukrem dle chuti. Případně dochutíme pár kapkami citronové šťávy. Pokud by byl krém moc hustý - záleží na použitém tvarohu, zředíme jej troškou smetany nebo mléka. Vše rozmícháme nebo rozšleháme dohladka. Krém by měl být tak hustý, aby z moučníku nestékal.

  4. Hotový vychladlý moučník potřeme tvarohovým krémem a polijeme čokoládovou polevou. Podle chuti můžeme vše posypat kokosem.

  5. Moučník můžeme nechat uležet a vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!