Kefírový moučník recept
Top ReceptySuroviny na recept
- těsto 2 dl olej 2 ks vejce 2 lžíce kakao 20 dkg cukr krystal 1 balíček vanilkový cukr 35 dkg polohrubá mouka 1 lžička jedlá soda 500 ml kefír (podmáslí) krém cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 250 g měkký tvaroh 1 lžička vanilkový pudink poleva čokoládová poleva
Postup Kefírový moučník recept
Postup receptu
-
Nejdříve smícháme všechny sypké ingredience, pak přidáme vejce, olej a kefír. Vymícháme hladké řídké těsto. Troubu předehřejeme na asi 180 °C.
Hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Klidně můžeme použít pečící papír. Na plech vlijeme těsto, rovnoměrně jej rozetřeme a dáme péct. Pečeme přibližně 20 minut.
Mezitím připravíme krém. Smícháme měkký tvaroh se žloutkem, lžičkou pudinkového prášku (nemusí být), lžičkou vanilkového cukru a moučkovým cukrem dle chuti. Případně dochutíme pár kapkami citronové šťávy. Pokud by byl krém moc hustý - záleží na použitém tvarohu, zředíme jej troškou smetany nebo mléka. Vše rozmícháme nebo rozšleháme dohladka. Krém by měl být tak hustý, aby z moučníku nestékal.
Hotový vychladlý moučník potřeme tvarohovým krémem a polijeme čokoládovou polevou. Podle chuti můžeme vše posypat kokosem.
Moučník můžeme nechat uležet a vychladit.