Kimchi salát recept

Top Recepty saláty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 l voda
2 ks mrkev
1 lžíce med
1 lžíce chilli
1 lžíce čerstvý zázvor
1 ks jarní cibulka
1 lžíce rybí omáčka
1 ks pekingské zelí
3 lžíce mořská sůl
sezamová semínka

Postup receptu

  1. Nejprve rozpůlíme malé pekingské zelí, následně rozkrojíme na čtvrtiny. Odkrojíme košťál a překrájíme na cca 5 cm široké pruhy. Připravíme si větší mísu s cca litrem vody, nasypeme do ní nakrájené zelí, zasypeme 3 vrchovatými lžícemi mořské soli a pořádně promícháme. Zelí ponoříme a zatížíme například poklicí. Necháme takto odležet 2 hodiny

  2. Mezitím si nasekáme jarní cibulku nadrobno, 2 malé mrkve nastrouháme nahrubo, prolisujeme stroužky česneku a asi 3 cm zázvoru oloupeme a nastrouháme najemno. Připravíme si pastu k ochucení salátu

  3. V misce smícháme připravený česnek a zázvor, chilli, med a rybí omáčku. Vše důkladně lžičkou promícháme a vznikne nám červená pasta

  4. Nasolené zelí několikrát důkladně propláchneme a přecedíme, abychom ho zbavili soli. Do mísy poté dáme důkladně propláchnuté zelí, mrkev, jarní cibulku a připravenou pastu. Vše důkladně promícháme, nejlépe v potravinářských rukavicích. Po důkladném promíchání by měly být všechny kousky rovnoměrně obaleny připravenou červenou pastou

  5. Hotový kimchci salát napěchujeme do větší sklenice, necháme 1 - 2 dny přikrytý kvasit při pokojové teplotě, poté uzavřeme a skladujeme v lednici

  6. Kimchi salát podáváme jako přílohu, shora ještě každou porci posypeme sezamovým semínkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!