Koláč Rychlík (i pro diabetiky) se švestkami recept

Top Recepty Dietní recepty

Suroviny na recept

Na těsto:
200 g špaldové mouky
100 g hladké mouky
50 g pohankové mouky
200 ml acidofilního mléka
30 g dia cukru na pečení
5 lžic oleje
2 vejce
špetka soli
sáček Kynuté těsto Express dr. Oetkera
Na nádivku:
500 g tvarohu
3 vejce oddělíme bílky a žloutky
50 g rozpuštěného tuku (já dala Heru)
40 g fruktozy (hroznového cukru atd)
1 pudinkový prášek (já použila banánový, určitě jde vanilkový)
citronová kůra nebo pomerančová kůra
Asi 1/2 kg švestek (lze i jiné ovoce)

Postup receptu

  1. Suroviny na těsto smícháme a vypracujeme těsto, aby se nelepilo na mísu ani vařečku.

  2. Na náplň smícháme tvaroh, žloutky, pudingový prášek, citronovou kůru, cukr a umícháme, vlijeme rozpuštěný vlahý tuk a vmícháme ušlehaný sníh z bílků.

  3. Na pekáček rozprostřeme těsto, na něj vložíme vypeckované švestky, na švestky dáme náplň. Můžeme přizdobit i povrch náplně ovocem.

  4. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 45 minut. Já pekla horkovzduchem, po 30 min. jsem pekáček přikryla alobalem na 10 minut, aby se nespálil tvaroh, a pak jsem nechala 5 minut dojít ve vypnuté troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!