Koláčky II. recept

Top Recepty Domácí pekárna

Suroviny na recept

250 ml mléka
150 g rozpuštěné másla
1 žloutek
180 g polohrubé mouky
320 g hladké mouky
100 g cukru
1/2 kostky čerstvých kvasnic
trochu soli
citronová kůra
Na náplň co kdo rád.
Povidla nebo makovou náplň, ořechovou, tvarohovou nebo jablečnou.

Postup receptu

  1. Do pekárny dáme suroviny tak, jak jsou vypsané, citronovou kůru zamícháme do mouky, sůl dáme do rohu (nesmí se dostat ke kvasnicím) a kvasnice rozdrobíme na cukr. Zapneme program Těsto a necháme dojít do konce. Většinou nechám kynout ještě další půlhodinu, ale není nutné.

  2. Z těsta si uděláme malé kuličky, které necháme tak 10 minut nakynout. Rozválíme si je do oválku, do prostřed dáme náplň, na konci oválku si uděláme dírku a vememe oba dva konce, přetočíme je a provlékneme.

  3. Koláčky necháme ještě tak půl hodinky kynout na plechu. Potom pomažeme máslem a posypeme drobenkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!