Koložvárské zelí III. recept

Top Recepty Mleté maso

Suroviny na recept

Koložvárské zelí:
1/2 kg rýže
1 kg mletého masa
3 nožičky klobásy (pálivé)
1,5 sáčku kysaného zelí
200 g kysané smetany
100 g plísňového sýru Niva
kmín
pepř
sůl
ďábelské koření nebo harisu
cibule

Postup receptu

  1. Rýži uvařit, mleté maso na cibuli udusit, okořenit podle chuti (ostré je lepší). Kysané zelí slijeme a smícháme s cibulí.

  2. Klobásu nakrájíme na kolečka. Kysanou smetanu rozředíme s trochou vody a zamícháme. Plísňový sýr nahrubo nastrouhat.

  3. Do vyššího pekáče rovnáme půlku zelí, klobásy, rýže, mleté maso a toto se opakuje a povrch se zalije kysanou smetanou, dáme do vyhřáté trouby na 180-200°C a pečeme asi 1 hodinu přiklopené.

  4. Po hodince se pekáč odkryje, posype se plísňovým sýrem a nechá se chvilku zapéct.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!