Kotletka pod zelím dušeným na anglické slanině recept
Top Recepty Vepřové masoSuroviny na recept
- 3 vepřové kotlety
- sůl
- pepř
- sladká paprika
- hladká mouka
- olej
- 15 dkg anglické slaniny
- 1/2 velké cibule
- 25 dkg hlávkového zelí
Postup Kotletka pod zelím dušeným na anglické slanině
Postup receptu
-
Vykostěnou a naklepanou kotletku osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a obalíme v hladké mouce.
Na pánvi rezehřejeme olej a kotletky na něm opečeme do měkka /asi 30min./.
Pak maso vyjmeme, do výpeku vložíme na měsíčky nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou anglickou slaninu.
Restujeme dokud slanina není pěkně opečená, poté na pánev přidáme na nudličky nakrájené zelí a restujeme dokud zelí nezměkne, kapičku dosolíme.
Hotovou směs naložíme na kotletky a můžeme podávat.