Kotletka pod zelím dušeným na anglické slanině recept

Top Recepty Vepřové maso

Suroviny na recept

3 vepřové kotlety
sůl
pepř
sladká paprika
hladká mouka
olej
15 dkg anglické slaniny
1/2 velké cibule
25 dkg hlávkového zelí

Postup receptu

  1. Vykostěnou a naklepanou kotletku osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a obalíme v hladké mouce.

  2. Na pánvi rezehřejeme olej a kotletky na něm opečeme do měkka /asi 30min./.

  3. Pak maso vyjmeme, do výpeku vložíme na měsíčky nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou anglickou slaninu.

  4. Restujeme dokud slanina není pěkně opečená, poté na pánev přidáme na nudličky nakrájené zelí a restujeme dokud zelí nezměkne, kapičku dosolíme.

  5. Hotovou směs naložíme na kotletky a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!