Krabí aspik recept
Top Recepty Studená kuchyněSuroviny na recept
- 2 balení krabích tyčinek
- 250 ml majonézy
- 1 konzerva žampionů
- sterilované okurky
- vařené vejce
- 1 kostka zaleninového bujónu
- sůl
- pepř
- 2 plátkové želatiny Dr.Oetker
- 30 dkg hranaté plátkové šunky
- potravinářská folie
Postup Krabí aspik
Postup receptu
-
Do hrnku o obsahu 2,5 dl nalijeme převařenou vodu a rozmícháme v ní kostku bujónu. Necháme vychladnout.
Do misky si vyklopíme majonézu, osolíme a opeříme a přilejeme vychladlý bujón. Přidáme želatinu, kterou jsme připravili podle návodu.
Chlebíčkovou formu vyložíme folií a plátky šunky tak, aby se překrývaly.
Na dno dáme krabí tyčinky, na to půlku žampionů a okurek a vejce na plátky.
Zalijeme to připraveným majonézovým aspikem a opět dáme tyčinky, žampiony a okurky, opět aspik a celé to překryjeme plátky šunky a nakonec potravinářskou folií.
Dáme to na 4 hodiny ztuhnout do lednice a pak použijeme podle potřeby.