Krabí aspik recept

Top Recepty Studená kuchyně

Suroviny na recept

2 balení krabích tyčinek
250 ml majonézy
1 konzerva žampionů
sterilované okurky
vařené vejce
1 kostka zaleninového bujónu
sůl
pepř
2 plátkové želatiny Dr.Oetker
30 dkg hranaté plátkové šunky
potravinářská folie

Postup receptu

  1. Do hrnku o obsahu 2,5 dl nalijeme převařenou vodu a rozmícháme v ní kostku bujónu. Necháme vychladnout.

  2. Do misky si vyklopíme majonézu, osolíme a opeříme a přilejeme vychladlý bujón. Přidáme želatinu, kterou jsme připravili podle návodu.

  3. Chlebíčkovou formu vyložíme folií a plátky šunky tak, aby se překrývaly.

  4. Na dno dáme krabí tyčinky, na to půlku žampionů a okurek a vejce na plátky.

  5. Zalijeme to připraveným majonézovým aspikem a opět dáme tyčinky, žampiony a okurky, opět aspik a celé to překryjeme plátky šunky a nakonec potravinářskou folií.

  6. Dáme to na 4 hodiny ztuhnout do lednice a pak použijeme podle potřeby.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!