Králík na česneku a hořčici recept
Top Recepty Jiné masoSuroviny na recept
- 4 králičí stehna
- 1 palička česneku
- 2-3 lžíce dijonské hořčice
- kostka cukru
- sádlo
- vývar
- 100 ml smetany ke šlehání
- sůl
- jíška na zahuštění vypečené šťávy
Postup Králík na česneku a hořčici
Postup receptu
-
Maso osolíme a v kastrolu zprudka opečeme na sádle dohněda. Vypneme plotýnku a do výpeku přidáme dijonskou hořčici, kostku cukru, půl paličky nastrouhaného a půl paličky nasekaného česneku. Necháme česnek rozvonět, podlijeme vývarem nebo vodou a rozdrobenou masoxovou kostkou.
Vložíme do trouby rozehřáté na 200-220°C a pečeme nejméně hodinu přikryté a nejméně půl hodiny odkryté. Maso hlídáme a podléváme.
Měkké maso vyjmeme, vypečenou šťávu dochutíme, seškrábeme do ní všechny přípečky ze stran kastrolu a zahustíme jíškou.
Na závěr přidáme trochu šlehačky.