Krémová polévka z římského salátu a lichořeřišnice (kapucín) recept

Top Recepty Polévky

Suroviny na recept

1 římský salát (ledový salát)
10-15 větších listů lichořeřišnice
25 g másla
2 PL slunečnicového oleje
2 stroužky česneku (oloupeme a rozpůlíme)
1 litr zeleninového nebo kuřecího vývaru
2 velké brambory
100 ml zakysané smetany (Creme fraîche, sladká smetana)
sůl, pepř bílý
květy a listy lichořeřišnice na ozdobu

Postup receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Římský salát nakrájíme na větší proužky. Stroužky česneku oloupeme a rozpůlíme.

  2. Do hrnce dáme máslo, olej, přidáme nakrájený salát, listy lichořeřišnice, kostky brambor, česnek a chvíli restujeme. Zeleninu zalijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a vaříme cca 20 minut.

  3. Polévku tyčovým mixérem dohladka rozmixujeme, vmícháme zakysanou smetanu a dochutíme kořením. Na talíři ozdobíme polévku květy a nakrájenými listy lichořeřišnice


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!