Krémový velikonoční beránek recept
Top Recepty MoučníkySuroviny na recept
- Beránka si upeču podle libovolného receptu, v podstatě každý rok jiného. Peču v obou částech beránkové formy zvlášť, abych měla 2 půlky. Do trouby je dávám zároveň. Potom lehce zarovnám horní části, aby byly rovné a šly k sobě dobře slepit.
- Těsto:
- 25 dkg hery
- 25 dkg cukru krupice
- 25 dkg polohrubé mouky
- 3 vejce
- rozinky
- kandované ovoce
- ořechy
- tuk
- Krém na slepení:
- Ušleháme 1 celé máslo do pěny
- potom:
- 3 celá vejce
- 15 - 21 dkg cukru
- 1 vanilkový cukr
- (- ušleháme ve vodní lázni
- a vychladlé zašleháme ručním mixérem do másla,)
- přidáme kakao nebo oříšky nebo tresť... záleží na každém, já dávám kakao
- Krém na zdobení:
- 3 dcl mléka
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 2 PL maizeny /solamylu/
- - uvaříme hustou kaši
- 1 máslo
- 12 dkg moučkového cukru
- (- ušleháme do pěny a po částech vešleháme vychladlou kaši.)
Postup Krémový velikonoční beránek
Postup receptu
-
Krému na plnění je hodně, část si nechám neobarvenou kakaem a ke konci zarovnám lehce nesrovnalosti na beránkovi, které se občas stanou při vyklápění beránka z formy a kakaový spoj ještě přemáznu bílým krémem.
Zbytkem krému plním linecká kolečka, která na velikonoce vždycky peču ve tvaru vajíček, kuřátek, zajíčků...
Očička a nosánek beránka dělám buď z lentilek, pokud jsou doma, jinak z hrozinek, kandovaného ovoce, jak kdy.