Krémový velikonoční beránek recept

Top Recepty Moučníky

Suroviny na recept

Beránka si upeču podle libovolného receptu, v podstatě každý rok jiného. Peču v obou částech beránkové formy zvlášť, abych měla 2 půlky. Do trouby je dávám zároveň. Potom lehce zarovnám horní části, aby byly rovné a šly k sobě dobře slepit.
Těsto:
25 dkg hery
25 dkg cukru krupice
25 dkg polohrubé mouky
3 vejce
rozinky
kandované ovoce
ořechy
tuk
Krém na slepení:
Ušleháme 1 celé máslo do pěny
potom:
3 celá vejce
15 - 21 dkg cukru
1 vanilkový cukr
(- ušleháme ve vodní lázni
a vychladlé zašleháme ručním mixérem do másla,)
přidáme kakao nebo oříšky nebo tresť... záleží na každém, já dávám kakao
Krém na zdobení:
3 dcl mléka
2 balíčky vanilkového cukru
2 PL maizeny /solamylu/
- uvaříme hustou kaši
1 máslo
12 dkg moučkového cukru
(- ušleháme do pěny a po částech vešleháme vychladlou kaši.)

Postup receptu

  1. Krému na plnění je hodně, část si nechám neobarvenou kakaem a ke konci zarovnám lehce nesrovnalosti na beránkovi, které se občas stanou při vyklápění beránka z formy a kakaový spoj ještě přemáznu bílým krémem.

  2. Zbytkem krému plním linecká kolečka, která na velikonoce vždycky peču ve tvaru vajíček, kuřátek, zajíčků...

  3. Očička a nosánek beránka dělám buď z lentilek, pokud jsou doma, jinak z hrozinek, kandovaného ovoce, jak kdy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!