Krkonošská pikantní povidla recept
Top Recepty ZavařeninySuroviny na recept
- 2 kg navinulých jablek
- 2 kg sladkých hrušek
- 2 kg švestek
- 2 kg pěkných rajčat
- 1 kg krystalového cukru nebo 0,5 kg fruktozy
Postup Krkonošská pikantní povidla
Postup receptu
-
Jablka a hrušky nakrájíme na kousky (neloupeme!) a bez jaderníků je dáme vařit do malinkého množství vody.
Švestky spaříme horkou vodou, oloupeme a pomalu rozvařujeme v jiném hrnci (pokud možno bez vody).
Oboje po rozvaření propasírujeme, smícháme, přidáme cukr a vaříme cca 40 min. za stálého míchání. Pozor - rádo se připaluje a stříká!! Nalejem do sklenic vypláchnutých horkou vodou a streilizujeme při 80°C asi 30 min.