Krkonošská pikantní povidla recept

Top Recepty Zavařeniny

Suroviny na recept

2 kg navinulých jablek
2 kg sladkých hrušek
2 kg švestek
2 kg pěkných rajčat
1 kg krystalového cukru nebo 0,5 kg fruktozy

Postup receptu

  1. Jablka a hrušky nakrájíme na kousky (neloupeme!) a bez jaderníků je dáme vařit do malinkého množství vody.

  2. Švestky spaříme horkou vodou, oloupeme a pomalu rozvařujeme v jiném hrnci (pokud možno bez vody).

  3. Oboje po rozvaření propasírujeme, smícháme, přidáme cukr a vaříme cca 40 min. za stálého míchání. Pozor - rádo se připaluje a stříká!! Nalejem do sklenic vypláchnutých horkou vodou a streilizujeme při 80°C asi 30 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!