Krkonošská zelňačka s krupkami recept

Top Recepty Polévky

Suroviny na recept

větší hrst ječných krupek
500 g kysaného zelí
2 silnější plátky slaniny (uzeného boku)
cibule
lžíce sádla
lžíce hladké mouky
mletý černý pepř
sůl
(množství všech surovin je přibližné)

Postup receptu

  1. Krupky, propláchnuté vodou, dáme do hrnce, přidáme zelí, zalijeme vodou a vaříme téměř doměkka.

  2. Na sádle osmažíme dozlatova drobně krájenou cibuli a kostičky slaniny. Na tomto základu pak osmahneme mouku a hotovou jíšku zavaříme do polévky.

  3. Provaříme ještě asi 15 minut, dosolíme a opepříme. Tato jemná polévka se prý podávala s bramborami na loupačku, my jsme si ji dali jen tak.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!