Krkonošské kyselo z kefíru recept
Top ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 4 lžíce ocet 3 ks brambory 0 ks cibule 2-3 l voda 1 hrnek kefír 3 hrstě houby 2 kostky masox 2 lžíce hladká mouka podle chuti sůl bobkový list nové koření celý pepř
Postup Krkonošské kyselo z kefíru recept
Postup receptu
-
Houby důkladně očistíme a nakrájíme na kousky, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli nakrájíme na měsíčky.
Připravené houby dáme vařit do 2 - 3 litrů vody. Jakmile jsou houby měkké, přidáme nové koření, bobkový list, sůl a celý pepř. Množství koření záleží na naší chuti. Přidáme brambory a vaříme do změknutí. Poté vlijeme rozkvedlanou hladkou mouku s vodou a povaříme. Ve chvíli, kdy jsou brambory uvařené, přidáme do krkonošského kysela kefír, dvě kostky masoxu a rozkvedlané vejce. Kyselo opět krátce povaříme.
Vedle v hrnci necháme projít varem ocet, který přidáme do polévky jako poslední.
Krkonošské kyselo z kefíru podáváme s čerstvým chlebem.