Krkonošské kyselo z kefíru recept

Top Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
4 lžíce ocet
3 ks brambory
0 ks cibule
2-3 l voda
1 hrnek kefír
3 hrstě houby
2 kostky masox
2 lžíce hladká mouka
podle chuti
sůl
bobkový list
nové koření
celý pepř

Postup receptu

  1. Houby důkladně očistíme a nakrájíme na kousky, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli nakrájíme na měsíčky.

  2. Připravené houby dáme vařit do 2 - 3 litrů vody. Jakmile jsou houby měkké, přidáme nové koření, bobkový list, sůl a celý pepř. Množství koření záleží na naší chuti. Přidáme brambory a vaříme do změknutí. Poté vlijeme rozkvedlanou hladkou mouku s vodou a povaříme. Ve chvíli, kdy jsou brambory uvařené, přidáme do krkonošského kysela kefír, dvě kostky masoxu a rozkvedlané vejce. Kyselo opět krátce povaříme.

  3. Vedle v hrnci necháme projít varem ocet, který přidáme do polévky jako poslední.

  4. Krkonošské kyselo z kefíru podáváme s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!