Krkonošský hubník recept
Top ReceptySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek sůl 4 ks vejce 1 šálek mléko 1-2 ks cibule sádlo 5 ks houska 2-3 hrnky sušené houby mletý černý pepř
Postup Krkonošský hubník recept
Postup receptu
-
Sušené houby povaříme v osolené vodě a scedíme. Cibuli a česnek očistíme, česnek prolisujeme a cibuli nakrájíme nadrobno.
Housky pokrájíme na kostičky a vložíme do mísky. Housku zalijeme mlékem a necháme ji pořádně nasáknout. Přidáme uvařené a vychladlé houby. Vše smícháme s česnekem a cibulí. Směs důkladně promícháme, zalijeme rozmíchanými vejci a dochutíme solí a pepřem. Jestliže je směs příliš řídká, tak ji podle potřeby zahustíme strouhankou, lépe krupicí. Případně můžeme pro chuť přidat majoránku.
Pekáček si vytřeme sádlem nebo jiným tukem a naplníme ho houbovou směsí. Hubník budeme mít vláčnější, jestliže ještě navrch dáme ještě několik vloček sádla či másla. Takto připravený hubník vložíme do předehřáté trouby a upečeme dozlatova.