Křupavé domácí müsli recept

Top Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
120 g máslo
100 g rozinky
4 - 5 lžic med
1 lžička mletá skořice
100 g lískové ořechy
500 g ovesné vločky
100 g sušené fíky
100 - 150 g kešu oříšky
50 g slunečnicová semínka
100 g sušené brusinky
chia semínka

Postup receptu

  1. Ořechy vsypeme do hrubšího sáčku a paličkou na maso trochu nadrtíme

  2. Je jen na naší chuti, jaké oříšky použijeme - vlašské, kešu, lískové, makadamové, piniové, pekanové, para ořechy atd. Větší sušené ovoce pokrájíme na menší kousky, rozinky a brusinky necháme celé. Lze použít téměř jakékoli sušené ovoce, jen měkké druhy (švestky, datle apod.) se příliš nehodí

  3. Do mísy vsypeme ovesné vločky, nadrcené ořechy, rozinky a brusinky

  4. Přidáme i překrájené sušené ovoce. Nezapomeneme na vrchovatou lžičku mleté skořice. Suchou směs dobře promícháme

  5. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme med a špetku soli. Vše spojíme v jednolitou směs, ale nevaříme. Tekutou slazenou směsí zalijeme obsah v míse a opět dobře promícháme

  6. Směs na domácí müsli rozprostřeme na 2 plechy vyložené pečícím papírem

  7. Müsli před pečením nijak zvlášť neumačkáváme, necháme jej hezky načechrané. Pečeme zhruba 20 - 25 minut v troubě vyhřáté na 165 °C, v polovině pečení vločky promícháme

  8. Nelekněte se, upečené domácí müsli bude po vyndání z trouby měkké a sypké, ale po vychladnutí se stane křupavou pochoutkou

  9. Domácí müsli uchováváme v suché dóze a podáváme kdykoliv je chuť

  10. Křupavé müsli skvěle doplní bílý jogurt, tvaroh, nejrůznější krémy apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!