Křupavé sójové nudličky recept

Top Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce máslo
1 ks pórek
2 kostky hovězí bujon
1 balíček sójové nudličky
těstíčko
sůl
1 ks vejce
1 špetka anýz
1 špetka mletá skořice
1 lžička provensálské koření
1 špetka mletá sladká paprika
na obalení
1 lžička solamyl

Postup receptu

  1. Do hrnce s vodou vhodíme 2 kostky bujónu. Doporučuji hovězí, chuť je potom masovější. Sůl už přidávat nemusíme. Přivedeme k varu a opatrně vsypeme nudličky. Podle návodu vaříme 15 - 20 minut.

  2. Mezitím si připravíme těstíčko na obalení nudliček: rozšleháme vajíčko, přidáme, sůl, pepř, koření. Pórek omyjeme, rozkrojíme podélně napůl a pak na plátky.

  3. Uvařené nudličky scedíme, lžící vymačkáme v cedníku přebytečnou vodu, párkrát protřepeme, aby se nudličky rychleji vychladily. Do mísy vsypeme nudličky (nemusí být úplně vychlazené), zaprášíme troškou škrobu, opatrně zamícháme a přidáme těstíčko. Opět zamícháme.

  4. V hlubší pánvi rozpustíme máslo, na kterém osmažíme nudličky. Je lepší nakládat nudličky vidličkou, abychom přebytečné těstíčko mohli odkápnout do mísy. Ještě než nudličky zkřehnou, přisypeme pórek a společně dosmažíme dozlatova.

  5. Křupavé sójové nudličky podáváme s rýží a rajčaty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!