Krupník- zapečené kroupy nejen s klobásou recept
Top Recepty OstatníSuroviny na recept
- 600 g krup - uvařených
- 500 g brambor - uvařených
- 200 g cibule
- 250 g pikantní klobásy - maďarská, papriková...
- 1 sklenice zeleninového leča - velká sklenice nebo dvě menší
- sůl nebo grilovací koření s obsahem soli
- pepř mletý
- 2-3 stroužky česneku
- 100 ml smetany ke šlehání
- olej nebo sádlo na vymazání pekáče
Postup Krupník- zapečené kroupy nejen s klobásou
Postup receptu
-
Kroupy dáme do mísy, přidáme pokrájené brambory, cibuli, plátky klobásy, česnek, lečo (asi 3/4 litru), smetanu, osolíme a opepříme dle chuti. Vše dobře promícháme, dáme do vymazaného pekáče, uhladíme a dáme zapéct do předehřáté trouby na 200 °C cca 30 minut dozlatova.
Před podáváním, po vyndání z trouby, necháme cca 10 minut odležet.
Výborné i zastudena, když zbude.