Krůtí hranolky v mandlovém obalu recept

Top Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1/2 lžičky cukr
olej
sůl
1 ks vejce
2 lžíce strouhanka
1 lžíce sojová omáčka
1 lžíce kukuřičný škrob
mletý černý pepř
80 g mleté mandle
400 g krůtí prsa
3 lžíce červené dezertní víno

Postup receptu

  1. Krůtí prsa očistíme a nakrájíme na hranolky o velikosti přibližně 7 x 3 cm. Z červeného dezertního vína, sojové omáčky, škrobu a cukru umícháme marinádu, ve které necháme krůtí hranolky alespoň 2 hodiny odležet

  2. Mleté mandle promícháme se strouhankou a vejce rozšleháme se špetkou soli. Krůtí hranolky namočíme ve vejci, obalíme v mandlové směsi a usmažíme ve vyšší vrstvě oleje dorůžova

  3. Smažené krůtí hranolky podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem jako hlavní chod. Ale jsou i dobrou chuťovkou s nejrůznějšími dipy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!