Krůtí na bazalce a rajčatech recept

Top Recepty Drůbeží maso

Suroviny na recept

0,75 kg krůtího masa (prsa)
15 cherry rajčat
15 lístků čerstvé bazalky
1/2 l drůbežího vývaru
olej
cibule
sůl
pepř
hladká mouka

Postup receptu

  1. Krůtí prsa nakrájíme přibližně na stejně velké kostky. Maso osolíme a opeříme.

  2. Rozpálíme trochu oleje – ideálně pánev WOK a prudce opečeme, aby se maso zatáhlo a zůstalo šťavnaté. Do pánve přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli, a podlijeme drůbežím vývarem.

  3. Jakmile se začne obsah pánve vařit, tak vmícháme nasekané lístky čerstvé bazalky a rajčata překrojená na polovic.

  4. V 1 dl studené vody rozmícháme dvě lžičky hladké mouky a zahustíme lehce šťávu. Na mírném ohni, necháme 15 minut za občasného promíchání provařit. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!