Krůtí na bazalce a rajčatech recept
Top Recepty Drůbeží masoSuroviny na recept
- 0,75 kg krůtího masa (prsa)
- 15 cherry rajčat
- 15 lístků čerstvé bazalky
- 1/2 l drůbežího vývaru
- olej
- cibule
- sůl
- pepř
- hladká mouka
Postup Krůtí na bazalce a rajčatech
Postup receptu
-
Krůtí prsa nakrájíme přibližně na stejně velké kostky. Maso osolíme a opeříme.
Rozpálíme trochu oleje – ideálně pánev WOK a prudce opečeme, aby se maso zatáhlo a zůstalo šťavnaté. Do pánve přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli, a podlijeme drůbežím vývarem.
Jakmile se začne obsah pánve vařit, tak vmícháme nasekané lístky čerstvé bazalky a rajčata překrojená na polovic.
V 1 dl studené vody rozmícháme dvě lžičky hladké mouky a zahustíme lehce šťávu. Na mírném ohni, necháme 15 minut za občasného promíchání provařit. Podáváme s rýží.