Krůtí plátky s petrželovou omáčkou recept
Top Recepty Drůbeží masoSuroviny na recept
- Krůtí prsa
- sůl
- pepř podle chuti
- olej
- 1 cibule
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 kostka zeleninového bujónu
- špetka bílého pepře
- svazek čerstvé petržele
- 1 kelímek smetany
Postup Krůtí plátky s petrželovou omáčkou
Postup receptu
-
Maso nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na oleji dozlatova. Maso dáme do misky a udržujeme v teple.
Na vysmahnutém oleji orestujeme pokrájenou cibuli a zaprášíme hladkou moukou a uděláme jíšku. Přilijeme 200 ml vody a přivedeme k varu. Ochutíme kostkou bujónu a bílým pepřem.
Poté vložíme posekanou petrželku, rozmixujeme ponorným mixérem a přilijeme smetanu.