Krůtí roláda dušená recept

Top Recepty Drůbeží maso

Suroviny na recept

krůtí prsa
2 cibule
1 vejce
1 rajče
1 červená paprika
3 plátky moravského uzeného nebo šunku, salám ap
kus pórku
2-3 plátky nivy
koření na pečené kuře
1 lžíce hořčice
provensálské bylinky
olej
pepř
sůl

Postup receptu

  1. Z krůtího masa si uděláme plát, který naklepeme, posolíme, popepříme, potřeme hořčicí a posypeme troškou provensálských bylinek. Roládu naplníme, nejprve poskládáme moravské uzané po celém plátu a doprostřed dáme plátky nivy,vejce nakrájené na 4 dílky,zrovna tak pórek,rajče a z každé strany 2 pruhy papriky (viz fotka). Plát stočíme do rolády a převážeme,potřeme rukama olejem a posypeme kořením na pečení kuřete.

  2. Do hrnce dáme na olej zprudka osmahnout hotovou roládu ze všech stran - maso se nám zatáhne, pak vyndáme a na výpeku osmažíme pokrájené cibule nadrobno. K ní dáme roládu, zalijeme malým množstvím vody a dusíme. Občas otočíme a podléváme na šťávu. Když je roláda měkká, tak jí vyndáme na prkénko a šťávu mírně zajíškujeme, nebo zahustíme Solamylem rozpuštěným v troše vody, převaříme a máme hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!