Krůtí roláda dušená recept
Top Recepty Drůbeží masoSuroviny na recept
- krůtí prsa
- 2 cibule
- 1 vejce
- 1 rajče
- 1 červená paprika
- 3 plátky moravského uzeného nebo šunku, salám ap
- kus pórku
- 2-3 plátky nivy
- koření na pečené kuře
- 1 lžíce hořčice
- provensálské bylinky
- olej
- pepř
- sůl
Postup Krůtí roláda dušená
Postup receptu
-
Z krůtího masa si uděláme plát, který naklepeme, posolíme, popepříme, potřeme hořčicí a posypeme troškou provensálských bylinek. Roládu naplníme, nejprve poskládáme moravské uzané po celém plátu a doprostřed dáme plátky nivy,vejce nakrájené na 4 dílky,zrovna tak pórek,rajče a z každé strany 2 pruhy papriky (viz fotka). Plát stočíme do rolády a převážeme,potřeme rukama olejem a posypeme kořením na pečení kuřete.
Do hrnce dáme na olej zprudka osmahnout hotovou roládu ze všech stran - maso se nám zatáhne, pak vyndáme a na výpeku osmažíme pokrájené cibule nadrobno. K ní dáme roládu, zalijeme malým množstvím vody a dusíme. Občas otočíme a podléváme na šťávu. Když je roláda měkká, tak jí vyndáme na prkénko a šťávu mírně zajíškujeme, nebo zahustíme Solamylem rozpuštěným v troše vody, převaříme a máme hotovo.