Kuře na petrželi a bylinkách s kroupotem recept
Top Recepty Drůbeží masoSuroviny na recept
- 1 kuře nebo 4 kuřecí stehna
- 400 g kořenové petržele
- 400 g cibule
- tymián
- rozmarýn
- majoránka
- sůl
- 100 g másla
- 200 ml bílého vína
- kroupoto:
- 30 ml oleje
- 1 cibule
- 200 g suchých ječných krupek (vel. 7)
- svazek majoránky (možno i sušené)
- 80 ml smetany
- 50 ml bílého vína
- 80 g másla
- sůl
- 4 lžíce Parmazánu
Postup Kuře na petrželi a bylinkách s kroupotem
Postup receptu
-
Petržel a cibuli nakrájíme na větší kousky, vložíme do pekáče spolu s bylinkami, osolenými stehny či naporcovaným kuřetem.
Promícháme, poklademe kousky másla a ve vyhřáté troubě zapečeme při 200 °C 30 minut
Poté podlijeme vínem, přiklopíme a při 150 °C pečeme doměkka cca 1–1,5 hodiny.
Kroupy namočíme, nejlépe den předem, poté uvaříme na skus a scedíme.
Na oleji orestujeme na jemné kostičky nakrájenou cibulku dorůžova, vhodíme uvařené kroupy, zarestujeme, přidáme nasekanou majoránku, zalijeme smetanou, vínem, povaříme a tekutinu zredukujeme, zjemníme máslem a dochutíme strouhaným parmezánem a solí.