Kuře na provensálském koření recept
Top ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce cukr 4 stroužky česnek sůl 1-2 ks cibule 1 ks celer 1 ks kuře 3-4 ks mrkev 3-4 ks petržel 2 konzervy rajčatový protlak 3-4 kuličky jalovec 1-2 ks bobkový list provensálské koření mletý černý pepř 1 sklenice jemný kečup
Postup Kuře na provensálském koření recept
Postup receptu
-
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka nebo kostky. Česnek prolisujeme nebo nasekáme. Můžeme použít i mraženou zeleninu pod svíčkovou, kterou nejdříve spaříme. Kuře očistíme, naporcujeme, osolíme a opepříme.
Do pekáče si dáme trochu oleje. Přidáme cibuli, mrkev, petržel a nakrájený celer. Kuře vyskládáme na zeleninu. Do pekáče přidáme asi 3 - 4 kuličky jalovce, bobkový list a česnek. Kuře zalijeme rajským protlakem, malým kečupem, hojně posypeme provensálským kořením. Přidáme asi lžíci cukru a dolijeme trochou vody, asi tak 100 - 200 ml. Dávám jí od oka.
Kuře na provensálském koření vložíme do předehřáté trouby a pečeme, až je kuře měkké.
Kuře na provensálském koření podáváme ihned. Vhodnou přílohou jsou brambory v jakékoli podobě, těstoviny nebo rýže.