Kuře na provensálském koření recept

Top Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
4 stroužky česnek
sůl
1-2 ks cibule
1 ks celer
1 ks kuře
3-4 ks mrkev
3-4 ks petržel
2 konzervy rajčatový protlak
3-4 kuličky jalovec
1-2 ks bobkový list
provensálské koření
mletý černý pepř
1 sklenice jemný kečup

Postup receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka nebo kostky. Česnek prolisujeme nebo nasekáme. Můžeme použít i mraženou zeleninu pod svíčkovou, kterou nejdříve spaříme. Kuře očistíme, naporcujeme, osolíme a opepříme.

  2. Do pekáče si dáme trochu oleje. Přidáme cibuli, mrkev, petržel a nakrájený celer. Kuře vyskládáme na zeleninu. Do pekáče přidáme asi 3 - 4 kuličky jalovce, bobkový list a česnek. Kuře zalijeme rajským protlakem, malým kečupem, hojně posypeme provensálským kořením. Přidáme asi lžíci cukru a dolijeme trochou vody, asi tak 100 - 200 ml. Dávám jí od oka.

  3. Kuře na provensálském koření vložíme do předehřáté trouby a pečeme, až je kuře měkké.

  4. Kuře na provensálském koření podáváme ihned. Vhodnou přílohou jsou brambory v jakékoli podobě, těstoviny nebo rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!