Kuře na žampionech s portským vínem a s čerstvým tymiánem recept

Top Recepty Pomalý hrnec

Suroviny na recept

1 větší kuře
1 plechovka celých žampionů
1 plechovka krájených rajčat
100 ml portského vína
½ hrnku jemného kečupu
½ hrnku třtinového cukru
¼ hrunku sójové omáčky
3 stroužky česneku
5 snítek čerstvého tymiánu
1 paprika
1 jarní cibulka
slabou ¼ lžičky soli
slabou ¼ lžičky pepře
2-3 lžíce kukuřičného škrobu

Postup receptu

  1. Kuře stáhneme z kůže, oddělená stehna a prsa překrojíme na půl, tím získáme 8 kousků. Zbytek s kůží schováme na pozdější použití, třeba do vývaru. Papriku očistíme, pokrájíme na hranolky, jarní cibulku i s natí na kolečka a česnek utřeme.

  2. Do pomalého hrnce dáme krájená rajčata, portské víno, tymián, sůl, pepř, bílou část jarní cibulky, cukr, sójovou omáčku, kečup, česnek, vše promícháme a přidáme kousky kuřete. Ještě jednou promícháme.

  3. Nastavíme hrnec na LOW 6 hodin. Po 6 hodinách přidáme scezené žampiony, papriku a rozmíchaný škrob s trochou vody. Necháme ještě 1 hodinu pomalit.

  4. Hotové ochutnáme, je-li potřeba, dochutíme solí a pepřem a podáváme zdobené zelenou částí jarní cibulky a trochou čerstvého tymiánu. Jako příloha se hodí rýže, bramborová kaše, nebo i těstoviny. Já volila tarhoňu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!