Kuře v bylinkové nádivce recept

Top Recepty Drůbeží maso

Suroviny na recept

Kuřecí maso (horní stehna, prsa...)
máslo
sůl
grilovací koření
voda
Nádivka:
pečivo
mléko
sůl
vejce
červená cibule (lze i obyčejná)
bylinky:
bazalka
zelená cibulka
lístek šalvěje
libeček
petrželka
pažitka
Dobromysl (zkrátka co kdo rád a co má kdo k dispozici), vše v hojném množství
mrkev
uzený sýr (nemusí být)
anglická slanina (nemusí být)

Postup receptu

  1. Kuřecí maso osolíme, z obou stran jemně posypeme gril. kořením a na horkém másle z obou stran opečeme, mírně podlijeme vodou a pod pokličkou asi 15 - 20 minut (dle velikost) mírně dusíme.

  2. Mezitím si zvlhčíme pečivo (použila jsem bílou veku a tmavý toust.chléb) mlékem a necháme nasáknout.

  3. Bylinky (hodně) si nakrájíme na hrubo, mrkev a sýr si nastrouháme, cibuli si nakrájíme na jemno, osolíme a vmícháme zvlhčené pečivo zbavené přebytečné tekutiny. Přidáme na kostičky nakrájenou anglickou, žloutek, důkladně promícháme a dle potřeby dosolíme. Z bílku si vyšleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do hotové nádivky.

  4. Zapékací formu vymažeme máslem, na dno dáme tenkou vrstvu nádivky, na ni rozložíme kuřecí maso a to pečlivě zakryjeme zbytkem nádivky. Navrch rozložíme kousky másla, nebo přelijeme výpekem z kuřecího masa a dáme péci do vyhřáté trouby do zlatova - cca asi 30 minut. Nejdřív pod pokličkou pak odkryté.Podáváme s vař.braborem a hlávkovým nebo rajčatovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!