Kuře v bylinkové nádivce recept
Top Recepty Drůbeží masoSuroviny na recept
- Kuřecí maso (horní stehna, prsa...)
- máslo
- sůl
- grilovací koření
- voda
- Nádivka:
- pečivo
- mléko
- sůl
- vejce
- červená cibule (lze i obyčejná)
- bylinky:
- bazalka
- zelená cibulka
- lístek šalvěje
- libeček
- petrželka
- pažitka
- Dobromysl (zkrátka co kdo rád a co má kdo k dispozici), vše v hojném množství
- mrkev
- uzený sýr (nemusí být)
- anglická slanina (nemusí být)
Postup Kuře v bylinkové nádivce
Postup receptu
-
Kuřecí maso osolíme, z obou stran jemně posypeme gril. kořením a na horkém másle z obou stran opečeme, mírně podlijeme vodou a pod pokličkou asi 15 - 20 minut (dle velikost) mírně dusíme.
Mezitím si zvlhčíme pečivo (použila jsem bílou veku a tmavý toust.chléb) mlékem a necháme nasáknout.
Bylinky (hodně) si nakrájíme na hrubo, mrkev a sýr si nastrouháme, cibuli si nakrájíme na jemno, osolíme a vmícháme zvlhčené pečivo zbavené přebytečné tekutiny. Přidáme na kostičky nakrájenou anglickou, žloutek, důkladně promícháme a dle potřeby dosolíme. Z bílku si vyšleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do hotové nádivky.
Zapékací formu vymažeme máslem, na dno dáme tenkou vrstvu nádivky, na ni rozložíme kuřecí maso a to pečlivě zakryjeme zbytkem nádivky. Navrch rozložíme kousky másla, nebo přelijeme výpekem z kuřecího masa a dáme péci do vyhřáté trouby do zlatova - cca asi 30 minut. Nejdřív pod pokličkou pak odkryté.Podáváme s vař.braborem a hlávkovým nebo rajčatovým salátem.